Saturday, December 5, 2009

Petai dan psm


Hari ni first day pergi dengar ceramah lepas hari khamis hari tu, tersilap info.. huhu...Cik Ros ckp, kul 8.30 da ada kat sana. Tapi tatau la awat aku nmpk no 8 tu 9.. akibatnya..dengan selambanya..gtau abang..kul 9 kita bertolak neh..? G sana sampai 9.15..hmm..tak ley buat apa da.. aku da cuba buat muke kesian n wat2 muka comey dah..'abihh renggg' doh..nk pujuk bg aku masuk group pertama.. tapi dop jejas gape pun...huhu..frustnya.. Bukan men aku bersiap mental dan fizikal nk dgr ceramah hari khamis tu. Nak wat camne..da nk jd..aku pun tak tau knp mata ni nmpk kul 9.30 dalam msg tu..aduhaii..redha jerlaa..huhu.. Itu yg balik umaa jer, terus g batu 6 mkn nasi air kat warung terbuka kat ctu. Hehe..sememangnya..itu la tempat aku g kalau frust atau excited..hehe..

Rasanya bukan semua org tau nasi air tu camne ropenya kan..? Hmm..seeedaapp..namanya mcm simple tp ropenya tak le sesimple namanya. Takkanla nasi taruk air pulak kot..huhu..pernah kwn2 aku tanya.. Nasi Air..?? Apa tuu..? Nasi bubuh air..?? aduii..kelakar.. Senang ajer nk buatnya..campak2 jer ape yg patut...siaaap...! Tapi klu nk sedap..kene nuntut laa dgn org yg suda berpengalaman dalam buat nasi air ni.. Antara nasi air yg sedap kat Terengganu ni, yg memang aku biasa makan. Kat kemaman foud court, kedai depan sekali tu..tapi sedikit pedas..tapi sedaaap.. teringat zmn muda2 dlu masa sekolah kat sana..=) Kat stesen bas MBKT kedai no 60 tu pun sedap.. n paaaling sedaap..! dekat kedai payang..no kedai..luper..ish3..


Haa..masa aku nga makan tu..ada perkara yg bagi aku menakjubkan. Aku makan dengan sebuah family ni, mak ayah dia n 3 org ank yg kecik2 lagi. Paling besar umur 3thn. Tau apa yg aku nmpk..? Budak kecik tu..makan petai ..gitu ajer...?? iyee...tak tipu...siyess..dia ni merengek2 la kat ibu dia.. ibu dia pun kuarkan petai daripada plastik tu..koyakkan satu..n letak atas sudu sekali ngan nasi. Fuhh...rilek jerr dia makan petaii tu..fuhh..ternganga aku tengok.. Ish, dak ni biar betul. Aku pun tnya la ibu dia.."Kak..ank akak ni berapa tahun..??" dia pun cakap 3thn.. "..3thn da pndi mkn petai..?? Waa..bagussnyaa!". Tak sangka aku budak kecik tu umur 3thn pndi makan petai. Hmm..kalau la aku boleh makan petai kan baguss. Iya la..petai ni ulam boleh kurangkan macam2 penyakit tu..hmm.. Tambah mak dia lagi "Dia ni..kalau tak bg petai nangisla..sekali beli 6 riyaa". Fuhh..dasyat.. 1petai:1sudu nasi..ish3..

Ni laa dak kecik tu..comey gilerr..n kat sebelah dia tu..mak dia.. (environment kat gerai tu =) )

Pasal ceramah hari ni pulak..ok laa..n kat sana aku kenal dgn sorang gadis pendiam, baik..dalam kelas duk dgn dia..n makan dgn dia..zuraini namanya..sempat la jugak tukar no fon n email..Ceramah cam gtu jerla..aku pasti satu kumpulan tu punya memory yg uneasy laa bila diingtkan..hehe...fuhh...sama dgn aku..hee..tapi satu aje yg sweet kat psm tu..perkenalan spontan antara aku ngan Zuraini @ Jue..=)

p/s : mula2 kenal..Jue fikir aku dak form4 yg baru nk amik lesen moto..huhu..

jue : form 4 ya..??

aku : aihh..takk....!

jue : umm..form 5..??

aku : haha...tak..up lagi..

Click Me~( hehe...sambil aku belek2 muka ni..)

jue : hurm..form 6...???

aku : Nah..nah..up ag..up ag..hehehe...

jue : upper 6..??

aku : tak laaa...21thn.. hehe...nape..nmpk muda ke..?? hihi..

jue : Owh iyakaa... ingtkan form 4..tak caya umur 21..

hehe...smpi kat cni sajala...karang citer ag..ada yg lugaaa pulak...=p

apa2pun...cayok2...aja2 fihtingg..tuk ujian mggu ni.. =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

.

.

.

.

.

aku semakin playful skrg..excited tp 0..dengan kehidupan dunia..mudah2an aku kembali kepada pengertian asal.. Ya Allah...pelihara hati ni..jangan biar hati ni tersasar jauh dariMu..Amiin...

2 comments:

ieQa sWetLuv said...

wahh..amat dasat kalo mkn petai gtu jerk..kite pown kalo makan smbal tumis petai bolela nk telan..hehe

cewah3..perasan awet mude la tu ek..hati2 kak jgn smpi kembang dah le ahakzss

peri2djeju said...

aah...da lama tak dgr org ckp cmtu..semenjak duk mktab neh..hee..

Target sebelum ke 'sana'